knjizara.com
Al Paćino
njegova priča

Lorens Grobel (autor)

Al Paćino
499 din
U korpu

Ovo je knjiga razgovora koje je novinar i dobar Paćinov prijatelj, Lorens Grobel, vodio sa jednim od najvećih glumaca, od 1979. godine do danas. Svaki intervju u knjizi pokriva novi period i beleži prekretnicu u životu i radu Al Paćina. Posmatrani zajedno, ovi razgovori ne nude samo kompletnu retrospektivu jedne karijere, nego daju i jedinstven uvid u Paćina kao čoveka - u njegove veze (posebno sa Dajanom Kiton i Beverli d" Anđelo), njegove ambicije, uspone i padove. Svaki d

eo razgovora predstavljen je u neskraćenom obliku, tako da oko 40% ukupnog materijala nije do sada nikada objavljeno, poput priče kako je upravo Paćino u konkurenciji Roberta Redforda, Džeka Nikolsona, Vorena Bitija i Roberta de Nira dobio ulogu Majkla Korleonea u filmu "Kum". Knjiga Lorensa Grobela podjednako je fascinantna i za dobre poznavaoce sedme umetnosti, ali i za ljubitelje trač rubrika; ona je najbliža Paćinovim memoarima, koje bi njegovi obožavatelji mogli ikada da dobiju.
Al Paćino se pojavljuje u nekim od najznačajnijih filmskih ostvarenja svih vremena, od "Lica sa ožiljkom" do trilogije "Kum" Frensisa Forda Kopole. Osam puta je nominovan za Oskara, a nagradu je osvojio tek 1992. godine za ulogu u filmu "Miris žene".

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Filmski stvaraoci , Film
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Stylos art; 2. izdanje, 2007; Broširani povez; latinica; 21 cm; 254 str.; 978-86-7473-365-3;