Ako niko ne govori o skrivenim stvarima

Džon Makgregor (autor)

Ako niko ne govori o skrivenim stvarima

550 din

Stara cena: 688 din

U korpu

Mirna ulica jednog grada na severu Engleske, tiho letnje popodne, poslednjeg dana leta. U toj ulici žive studenti bez ideje o budućnosti, mladić zaljubljen u susetku kojoj ne sme da priđe, klaberi koji se oporavljaju od prethodne noći i razni drugi, naizgled obični likovi. Igra se kriket, pravi se roštilj, čuje se muzika, iz otvorenih prozora dopiru glasovi... Ovo je dan ispunjen neizjavljenim ljubavima, neuvaženim pritužbama, neprimećenim pobedama, i, kako se bliži kraju, neočekivanim događajem.
Ova knjiga nam predstavlja živote svojih junaka, njihova razočarenja i snove, toliko jasno i vešto da će vas, kada je završite, ostaviti u žudnji za nastavkom.

Makgregorovo izuzetno vladanje jezikom pomera granice savremene proze. Ovo je roman koji se čita brzo i sa lakoćom, prepun iznenađenja i preokreta, roman kome ćete se vraćati.
 
Za roman Ako niko ne govori o skrivenim stvarima Džon Makgregorje osvojio Betty Trask Prize i Somerset Maugham Award i nominovan za Man Booker Prize, Commonwealth Writers Prize i Sunday Times Young Writer of the Year Award.
  
 
Senzacionalan debi, ubedljiva i dirljiva vizija savremene Britanije.
Sunday Times
 
Roman iz snova...malo je pisaca sa darom da vas podsete da postoji nebo u divljem cvetu i večnost u zrnu peska.
The Times autor romana Srceparajuće delo apsolutnog genija
 
Predivno...puno malih čudesa i zaslepljujućih istina. Opisao je čudo života.
Glasgow Herald

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Booka; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 232 str.; 978-86-88335-09-6;