knjizara.com
Reč za crveno

Džon Makgregor (autor)

Reč za crveno
764 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Dobitnik nagrade Kosta.

„Dirljivo i delikatno, zastrašujuće i veličanstveno.“
– Megi O’Farel

Robert Rajt zvani Dok je veteran svog posla. Radi sa još dva naučnika u Stanici K, američkoj istraživačkoj bazi na Antarktiku. Njegov život je sveden na rutinu i tišinu. Robertu se to dopada. Ne nedostaje mu porodica. Nakon događaja koji će uslediti posle snažne oluje on je jedini koji o njima može da svedoči. Ali ga izdaju reči. Više nije u stanju da prenese šta se dogodilo.

Povratak među ljude za Roberta je dodatni šok koji mu pogoršava stanje. O njemu će sada morati da se

stara supruga, takođe naučnica koja se zatiče u situaciji bez presedana. Dok ona pokušava da zadrži kontrolu nad njihovim životima, Robert mora da pronađe nov način da preživi svaki dan.

Ovim snažnim romanom koji diskretno razotkriva pojam herojstva i istražuje nesalomivi ljudski poriv za pripovedanjem svoje sudbine – čak i kada nas reči iznevere – Makgregor promišlja o liniji između žrtvovanja i sebičnosti i razvija priču o potcenjenoj, nepriznatoj hrabrosti koja je potrebna samo da bi se preživeo dan.

„Roman koji će vas suptilno menjati što više budete zadirali u njegovu priču. Makgregor pokreće srce u ritmu emocija koje vešto izaziva.“
– Hilari Mantel

„Remek-delo!“
– Observer


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 264 str.; 978-86-521-4392-4;