knjizara.com
A ko si ti? : automonografija Predraga Mikija Manojlovića

Jelena Kovačević, Predrag Miki Manojlović (autor)

A ko si ti? : automonografija Predraga Mikija Manojlovića
rasprodato

„Miki Manojlović spada me u one dragocene dramske umetnike koji su svojim glumačkim rezultatima, stilom svoje glume, nagovestili i uveli novi senzibilitet glume koji je odgovarao najsavremenijem senzibilitetu publike. On spada me u one dramske umetnike koji stvaraju stil svog vremena umetnosti u kojoj deluju. Posebno je značajno što je Miki Manojlivić u poplavi komercijalizma svake vrste u nas, sa svih svojih 35 glavnih uloga u teatru, 67 na filmu i još mnogih na televiziji, ostao na braniku pozorišne umetnosti najvišeg ranga i to bez kompromisa, i to je jedan od retkih. Miki je i sjajan partner koji inspiriše one koji su sa njim na pozornici”.Iz obrazložen

ja žirija za nagradu „Dobričin prsten”

„Miki Manojlović je jedan od glumaca koji je obeležio stil naših dana... On je bogata sinteza gotovo svih tendencija našeg glumačkog dvadesetog veka, od razmaha osećajnosti do sa merom dozirane intelektualnosti. U njegovoj glumi nema, niti je bilo, ničeg konvencionalnog, a u toj svojoj nekonvencionalnosti autentičan je i ubedljiv. Njegova gluma je otkrivalačka kao i predstave u kojima je igrao.”
Jovan Ćirilov

„Miki Manojlović spada u red naših, sigurno, najboljih glumaca za koje se može reci da su u kontinuitetu svog rada i života potvrdili da se može i mora stalno težiti tom vrhunskom idealu - biti i ostati umetnik, bez ostatka... Nikada nije do kraja bio zadovoljan postignutim, težio je još većim iskušenjima. Imao je i hrabrost i viziju... On je korifej našeg jezika i naše kulture”
Predrag Ejdus

„Predrag Miki Manojlović je sluga i gospodar pozornice, sluga i gospodar scene, plemić glume...”Bogdan Diklić„On uvek iznenadi. Kod njega nikad ništa nije samo rutina ili ponavljanje. On uvek na e načina da te nekako prevari, da ono što očekuješ, ono što podrazumevaš - da se to ne dogodi, nego da se dogodi nešto potpuno drugačije”
Mira Karanović

„Filmska i pozorišna karijera Mikija Manojlovića je - veličanstvena. Kultura, intuicija, analitičnost, upornost, temeljitost, besprekorna tehnika - Mikijeve su glumačke vrline. On je više od velikog glumca, jedan od najznačajnijih umetnika u savremenoj srpskoj kulturi”
Egon Savin

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Glumci
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Službeni glasnik; 2. izdanje, 2015; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 351 str.; 978-86-89613-40-7;