knjizara.com
Zvezdana prašina

Nil Gejmen (autor)

Zvezdana prašina
rasprodato

U uspavanoj engleskoj provinciji, u osvit viktorijanskog doba, pruža se selo Zid – usamljeni zaselak koji nosi ime prema upečatljivoj kamenoj barijeri što okružuje plodna polja. Miran život u Zidu poremeti se jednom u devet godina kad se na livadi na vašaru kakvog nigde nema sreću smrtno i magijsko. U Zidu će mladi Tristran Trn izgubiti srce za mesnom lepoticom – ženom hladnom i dalekom kakva je i zvezda koju ona i Tristran ugledaju jedne večeri kako pada s neba. Da bi zadobio ruku svoje voljene, Tristran se brzopleto zaklinje da će joj doneti palu zvezdu i kreće u zaljubljeničku potragu koja će ga odvesti preko drevnog zida u svet kakav nije mogao ni da zamisli...

Danas des

etine pisaca fantastike iznova oblikuju tradicionalne priče, ali niko ne poseduje ništa slično Gejmenovom izrazitom osećaju za humor i toplinu, niti njegovu pripovedačku energiju.
Kirkus Rewiews

Zvezdana prašina ima sve elemente klasične fantastično-pustolovne priče – odrastanje, ljubav i smrt. Ovo delo dokazuje da su fantastični romani odraslima zabavni koliko i deci, a moža i više.
Kendis Horgan, Denver Post

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Laguna; 2005; Broširani povez; latinica; 21 cm; 202 str.; 86-7436-313-X;