×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Upozorenje o sadržaju
kratke izmišljotine i drugi uznemirujući prizori

Nil Gejmen (autor)

Upozorenje o sadržaju
764 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Autor bestselera Američki bogovi, Anansijevi momci i Nikadođija.
Sa ovih stranica vrebaju čudovišta, ali gde ima čudovišta, tu ima i čuda.
U ovoj knjizi, baš kao i u životu, postoje stvari koje mogu da vas uznemire. Ima tu smrti i bola, suza i nelagode, kao i svih vrsta nasilja, okrutnosti, pa čak i zlostavljanja. Ali ima i dobrote, ili se bar tome ponekad nadam. Pa čak i pregršt srećnih završetaka. (Jer, ipak, malobrojne su priče u kojima sve učesnike zadesi nesrećan kraj.) A postoji još nešto: poznajem damu zvanu Roki, čiji su okidač straha pipci. Njoj je zaista neoph

odno upozorenje za sve stvari koje na sebi i u sebi imaju pipke, naročito one sa usisnim pijavkama i koja kad se nađe licem u lice s neočekivanom porcijom lignji ili hobotnica skače iza najbližeg kauča, tresući se. Negde među ovim stranicama krije se jedan golemi pipak. Smatrajte se upozorenim.

Mnoge od ovih priča se loše završavaju bar po jednu od osoba koje su u njima prikazane. Smatrajte se upozorenim.

Ovde ima dužih i kraćih priča. Tu je i pregršt pesama, kojima je možda neophodno zasebno upozorenje za one ljude koje plaši, potresa ili neizlečivo zbunjuje svaki susret s poezijom. Eto. Smatrajte se upozorenim.

Dok ovo pišem, negde tamo u tami se gura sijaset novih sitnih okidača i provokacija. Ova knjiga je primereno obeležena. Sada treba da strahujemo samo još od svih ostalih knjiga i, naravno, samog života, koji je ogroman, komplikovan i koji vas neće upozoriti pre nego što vas povredi.

Hvala vam što ste došli. Uživajte u ovim zbivanjima koja se nikada nisu dogodila. I smatrajte se upozorenim.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Laguna; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 310 str.; 978-86-521-2509-8;