knjizara.com
Zlokobni prst

Agata Kristi (autor)

Zlokobni prst
rasprodato

Džeri i Džoana Barton, brat i sestra, dolaze iz Londona u idilični Limstok kako bi Džeri mogao na miru da prezdravlja od rana zadobijenih u avionskoj nesreći za vreme rata. I baš su krenuli da se upoznaju sa čudnim likovima iz svog novog susedstva, kada pristiže anonimno pismo u kojem se besramno optužuju da zapravo nisu brat i sestra već ljubavnici. Ubrzo nakon toga saznaju da slična pisma kruže čitavim gradićem šireći kojekakve skaradne neistine i optužbe.
Situacija se komplikuje onog trenutka kada gospođa Simington, žena lokalnog advokata, izvršava samoubistvo. Kap koja je prelila

cašu ove žene inače slabih živaca bila je još jedna anonimna optužba da je njeno drugo dete rođeno vanbračno. Uz njeno telo pronađeno je pismo, čaša sa tragovima kalijum-cijanida i oproštajna poruka koja je glasila „Ja ne mogu više“.
Policija kreće u potragu za piscem anonimnih pisama. Skotland Jard šalje svog detektiva, ali prava istina kreće da se otkriva tek kada u Limstok stigne simpatična bakica – gospođica Marpl.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mladinska knjiga; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 216 str.; 978-86-7928-352-8;