knjizara.com
Kukavičje jaje

Agata Kristi (autor)

Kukavičje jaje
rasprodato

Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspirov opus premašuju ukupni tiraž njenih dela – prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika.
Porodica Argajl nije zadovoljna vestima da je jedna njen član posmrtno oslobođen optužbe za ubistvo – ako Džeko Argajl nije ubio svoju majku, ko je onda ubica?
Godinu dana ranije majka, istinska glava porodice, ubijena je, a njen sin Džeko proglašen je krivim i osuđen na doživotnu robiju. Tokom suđenja Džeko je ponavljao da je nedužan, da je te večeri stopirao i da ga je povezao sredovečni čovek u tamnom automobilu. Policija nije uspela

da pronađe tajanstvenog vozača i smatrala je da Džeko laže.
Doktor Artur Kalgari bio je taj tajanstveni čovek, ali se pojavio prekasno za Džeka koji je umro od upale pluća posle svega šest meseci u zatvoru. Osećajući da duguje istinu porodici, Kalgari skelom prelazi reku Rubikon i stiže u Sunčani vrh, dom Argajlovih, ali iznenađeno shvata da je njegovo otkriće duboko uznemirilo porodicu. Zato što ono znači samo jedno – da je majčin ubica i dalje među njima...
Za razliku od većine drugih romana Agate Kristi, Kukavičje jaje nije klasičan krimić već njen izlet u žanr psiho-trilera.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kriminalistički
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 272 str.; 978-86-521-3416-8;