knjizara.com
Zločini Arbanasa nad Srbima
vekovni zapisi stranaca o zločinima Arbanasa nad Srbima

Pavle Dželetović-Ivanov (autor)

Zločini Arbanasa nad Srbima
rasprodato

Problem Kosova i Metohije, bolje reći da su problem u njemu Arbanasi, traje već nekoliko vekova sa tragičnim posledicama po srpski narod, koje otpočinju 1455. godinom kada su ovi prostori potpali pod tursku viševekovnu okupaciju. Ta viševekovna okupacija srpskih zemalja je satirala srpski narod, njegova materijalna i kulturna dobra, zatirala srpsku veru i tradiciju i sve što je odisalo srpskim pravoslavnim duhom. Srbi su narod koji je kroz vekove preživljavao katil-fermane, kačačke zulume, kaznene ekspedicije Austro-Ugarske, zločine nacista i fašista, arbanaških balista u Drugom svetskom ratu a krajem 20. veka NATO na

pade i krvave zločine arbanaških terorista oličene u „Oslobodilačku vojsku Kosova”. U ovakvim zlim godinama Srbi sa Kosova i Metohije su bili: stradalnici, izgnanici, izbeglice, prebezi, seobari, dođoši i iđoši a krajem 20. i početkom 21. veka i raseljena lica.
Srpsku snagu na Kosovu i Metohiji slamali su seobe, deobe, permanentni zverski zulumi i teror Arbanasa i srpsko slepilo u datim pojedinim istorijskim događajima i izazovima.
Turci su osvajali oružjem, islamizacijom i privilegijama. Prvi od naroda i etničkih grupa na Balkanu islam su primili Arbanasi čime su i stekli određene prerogative. Jedan od njih je i vršenje nasilne kolonizacije u pitome predele Metohije i Kosova donoseći sobom fanatizam, anarhiju i sklonost ka zločinima. Arbanasi su ti koji su najviše zla naneli Srbima ne samo pod turskom okupacijom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srbi , Progoni , Kosovo i Metohija
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Geopolitika; 2014; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 189 str.; 978-86-87871-06-9;