Živeti sa bratom ili sestrom sa smetnjama u razvoju

Donald Mejer, Patricija F. Vadasi (autor)

Živeti sa bratom ili sestrom sa smetnjama u razvoju

880 din

U korpu

Knjigu su napisali Don Mejer i Pet Vadasi, stručnjaci sa velikim iskustvom i sa mnogo razumevanja za potrebe i dece i roditelja. Zahvaljujući njihovom trudu, pred nama je knjiga napisana posebno za braću i sestre. Autori su dobro upoznati sa postojećom literaturom i naučnim istraživanjima i u stanju su da kompleksne sadržaje prikažu direktnim i razumljivim jezikom. Celo jedno poglavlje nudi širok spektar saveta deci kako da se nose sa prijateljima i roditeljima, ali i sa sopstvenim emocijama, i kako da se ponašaju sa detetom koje ima smetnje u razvoju.

Prvo poglavlje pruža snažnu osnovu za ostala, koja opisuju različite invaliditete - jasne, koncizne i savremene informacije za braću i sestre. Ova poglavlja će srušiti mitove i zablude o pojedinim hendikepima, što vodi ka njihovom boljem razumevanju i prihvatanju.
Iako je napisana posebno za braću i sestre, bila bi šteta ukoliko samo oni pročitaju ovu knjigu. Ona ima podjednako jasnu poruku za roditelje i za stručnjake. Potrebno je da je čitaju i iščitavaju mame, tate i svi oni koji žele da pomognu porodicama u kojima raste dete sa hendikepom.
Nakon čitanja ove knjige, naučićemo da bolje pomognemo i deci sa hendikepom i njihovoj braći i sestrama.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Deca sa posebnim potrebama
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Evoluta; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 156 str.; 978-86-85957-80-2;