knjizara.com
Zdravstvena psihologija

grupa autora (autor)

Zdravstvena psihologija
1790 din
U korpu

U novom izdanju Centra za primenjenu psihologiju 6 iskusnih praktičara, kroz 8 velikih oblasti, jednako posvećuje pažnju, kako teorijskim i novim istraživačkim saznanjima, tako i konkretnim smernicama za rad psihologa.

„Udžbenik Zdravstvena psihologija prati najsavremenija naučna saznanja iz ove oblasti, pisan je razumljivo i po didaktičkim pravilima čime će biti prihvatljiv studentima, a obiluje konkretnim poukama koje su od interesa za psihologe koji će raditi ili već rade u praksi.

Sadrž

i 9 poglavlja, od kojih se prva tri mogu smatrati pretežno „naučnim“ delom udžbenika, jer osvetljavaju savremene trendove u istraživanjima u oblasti zdravstvene psihologije i, istovremeno, nude ideje i pouke za buduća istraživanja. Nakon njih sledi šest poglavlja koja su posvećena konkretnim bolestima i konkretnim preporukama za rad psihologa u specifičnim zdravstvenim ustanovama.

…Najznačajnija karakteristika i, istovremeno, najuočljivija vrlina ovih devet poglavlja je – njihova praktična vrednost. Naime, u okviru svakog od ovih poglavlja, date su preporuke psiholozima šta mogu i šta treba da rade u tim specifičnim zdravstvenim ustanovama. Time se upotrebna vrednost ovog udžbenika značajno proširuje izvan studentske populacije i na populaciju psihologa koji su zaposleni u zdravstvenim ustanovama.“

prof. dr Zdenka Novović

„Udžbenik Zdravstvena psihologija predstavlja svojevrstan eklektičan pristup oblasti zdravstvene psihologije, gde autori na sveobuhvatan način predstavljaju naučnu osnovu date oblasti, a istovremeno veoma koncizno pružaju vrlo jasne i konkretne smernice za svakodnevni rad psihologa u praksi. Autori pored akademskih karijera, poseduju i respektabilno kliničko iskustvo u različitim oblastima zdravstvene psihologije, što datim smernicama za praktičan rad dodatno daje na kvalitetu i značaju.“

prof. dr Vojislava Bugarski Ignjatović

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Klinička psihologija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2023; latinica; 24 cm; 338 str.; 978-86-89377-52-1;