Zamak senki

Glen Kuk (autor)

Zamak senki

rasprodato

Druga hronika Crne čete.

nastavlja se kultni serijal epske fantastike, saga o Crnoj četi. Letopisi koji pripovedaju o plaćenicima, vaskrslim čarobnjacima i plemenitim samotnjacima i dalje su među najčitanijim knjigama ovog žanra.

Crna četa se već godinama bori za Gospu, u službi manjeg zla da se veće zlo ne bi diglo iz groba. U dalekom i hladnom gradu Kleki iznikao je čudan zamak. Crn i jeziv, iz dana u dan sve veći i veći, kao da se hrani samom smrću. Crna četa je poslana da ga nadgleda, jer iz njega će se možda izroditi nešto još užasnije od sablasnih bića koja ga nastanjuju.

Ponovo se na jednom mestu stiču letopisac Zloguk, tajanstveni Gavran i ponovo rođena Bela Ruža. U krčmi Marona Šeda saznaju se ali i rađaju mnoge tajne, i ponovo se ne zna ko je na strani dobra a ko na strani zla... Crnu četu ovoga puta čekaju mnogo teži okršaji: moraće konačno da odluče kome će se privoleti.

„Knjige Glena Kuka zaista su jedinstvene. Njegova dela svakom rečenicom odstupaju od stereotipa epske fantastike, ali su više epska i više fantastična od većine ...“ - Locus

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Magnet; 2006; latinica; 21 cm; 279 str.; 86-85279-18-6;