knjizara.com
Crna četa
prva hronika

Glen Kuk (autor)

Crna četa
rasprodato

Severnim carstvom besni rat u kome se više ne zna ko je na strani dobra, a ko na strani zla. Mnogi smatraju da između ljudskog roda i zla stoji samo Gospa, tek oslobođena vekovnog zatočenja. Mnogi smatraju da je Gospa zlo samo. Umorna od bezbrojnih bitaka, sabraća Crne čete samo primaju nadnicu i rade ono što moraju, a svoja verovanja, sumnje i strahove sahranjuju sa svojim palim saborcima.

Sve do proročanstva: Bela ruža je negde ponovo rođena, i ponovo će se u ljudskom obličju otelotvoriti dobro. Vojske tragaju za njom – jedni da bi je ubili, drugi da bi hrabro stupali pod njenom zastavom. Niko ne zna da li je proročanstvo istina ili laž.
Belu ružu

traži i Crna četa, iako ne zna na koju će stranu stati. Letopisac ove povesti i njen glavni junak sluti gde se ona krije... ali Crnu četu čekaju mnogi neizvesni okršaji. Tek nastupa dan kada će se tajna Bele ruže razotkriti.

Prvi roman kultnog serijala epske fantastike, koji već godinama ne silazi sa Internet top-liste najboljih dela tog žanra, Crna četa je originalna i mračna saga o plaćenicima, vaskrslim čarobnjacima i plemenitim samotnjacima.
Čuveni serijal epske fantastike po prvi put na srpskom jeziku.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost , Epska fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Magnet; 2005; latinica; 21 cm; 307 str.; 86-85279-08-9;