knjizara.com
Vodič kroz znanje o upravljanju projektima

Vodič kroz znanje o upravljanju projektima
rasprodato

Već više od 25 godina Vodič kroz znanje o upravljanju projektima (Vodič kroz PMBOK) vodeći je alat za upravljanje projektima i neophodna referentna literatura svakog vođe projekata. Četvrto izdanje Vodiča kroz PMBOK nastavlja tradiciju izvrsnosti u upravljanju projektima pomoću standarda koji je lako razumljiv i primjenjiv.
Godine 1983. dobrovoljci s Project Management Institute (PMI) okupili su se po prvi puta kako bi saželi svo znanje o upravljanju projektima. Danas se Vodič kroz PMBOK prepoznaje kao globalni standard za upravljanje projektima i jedan je od najboljih i najraznovrsnijih resursa dostupnih svima koji se bave upravljanjem projektima. Vodič kroz

PMBOK sadrži temeljne postupke koji su potrebni svim vođama projekata kako bi dosegli visoke standarde kvaliteta projekta. Trenutno se koristi više od 2 miliona primeraka Vodiča kroz PMBOK. Otkad je objavljeno treće izdanje Vodiča kroz PMBOK PMI je od globalne zajednice koja se bavi upravljanjem projektima primio na hiljade vrednih predloga za poboljšanja i objašnjenja koji su razmotreni i, tamo gde je to bilo moguće, uključeni u četvrto izdanje.
Četvrto izdanje ažurirano je tako da uključi aktualno znanje i postupke iz upravljanja projektima. Ono se fokusira na poboljšanje doslednosti, jasnoće i čitljivosti kako bi se pospešili razumevanje i primena. Dijagrami toka svakog procesa poboljšani su tako da prikazuju povezane procese za ulaze i izlaze. Procesi su pročišćeni i ponovo strukturirani.
Novo izdanje, takođe uključuje i dodatak koji se bavi ključnim međuljudskim veštinama koje vođa projekata koristi pri upravljanju projektom. Četvrto izdanje Vodiča kroz PMBOK odražava doprinos i znanje aktivnih vođa projekata i pruža temeljna znanja o upravljanju projektima onako kako se ona primenjuju na široki raspon projekata. Međunarodno prepoznati standard vođama projekata pruža neophodni alat za primenu upravljanja projektima i postizanje organizacijskih rezultat.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Upravljanje projektima
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Mate; 2012; Broširani povez; latinica; 21 x 27 cm; 504 str.; 978-953-246-002-0;