knjizara.com
Violeta

Izabel Aljende (autor)

Violeta
989 din
Stara cena: 1099 din
U korpu

Epska priča koja čitaoce vodi kroz jedan neverovatan život i čitav vek južnoameričke istorije, sa ekonomskim propastima, diktaturama i prirodnim katastrofama, i pre svega živopisnom ljudima…
Violeta del Valje pripoveda o svojoj neobičnoj sudbini u neimenovanoj južnoameričkoj zemlji ostavljajući je u amanet u drugom pismu upućenom svom voljenom unuku Kamilu.
Violeta dolazi na svet jednog olujnog dana 1920. godine, prva devojčica u porodici sa pet sinova. Njen život od početka obeležavaju izuzetni događaji, jer se talasi Velikog rata i dalje osec´aju, čak i kada španski grip stiže na obale njene južnoameričke domovine skoro u trenutku njenog rođenja.
Zahvaljujuc´i očevom p

redviđanju, porodica c´e proc´i kroz tu krizu nepovređena, samo da bi se suočila sa novom jer Velika depresija transformiše otmen gradski život koji je poznavala. Njena porodica gubi sve i prinuđena je da se povuče u divlji i lepi, ali zabačeni deo zemlje. Tamo c´e ona dočekati punoletstvo i prve udvarače.
Ona svoju priču priča u obliku pisma, pripovedajuc´i o vremenu strastvenih afera, siromaštva i bogatstva, strašnog gubitka i neizmerne radosti. Njen život oblikuju neki od najvažnijih događaja u istoriji: borba za prava žena, uspon i pad tiranina i na kraju ne jedna, vec´ dve pandemije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Latinoameričke književnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Kosmos; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 312 str.; 978-86-6369-373-9;