knjizara.com
Tanušna morska latica

Izabel Aljende (autor)

Tanušna morska latica
891 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Maestralno djelo čileanske spisateljice Isabel Aljende, njen najnoviji roman ,,Tanušna morska latica’’ (Largo pétalo del mar), objavljeno je u znak sjećanja na osamdesetu godišnjicu iskrcavanja izbjeglica iz Španskog građanskog rata u Čile. Pablo Neruda, čuveni čileanski pjesnik, koji je u knjizi jedan od glavnih likova, organizovao je njihovo iseljenje opremivši legendarni brod Vinipeg potrebnom opremom i smještajem za preko dvije hiljade španskih izbjeglica, koje će uticati na kasniji razvoj Čilea, obogaćujući njegov kulturni i društveni život.
Oslanjajući se na i

storijske događaje, Isabel Aljende gradi izvanrednu priču o životu, ljubavi, prijateljstvu, odanosti, obrtima sreće i sudbine, kao i izuzetno snažne likove, opisujući kroz njih život u izgnanstvu i čovjekovu vječnu potrebu da pronađe svoje mjesto pod suncem.
Sama Isabel Aljende kaže da je ovaj roman, iako se odvija u prošlosti, izuzetno aktuelan, jer smo u današnje vrijeme svjedoci sve većeg broja raseljenih, rasijanih, prognanih, izbjeglih, mnoštva ljudi koji gube svoje korjene, domove i domovine.
Isabel Aljende je čileansko-američka književnica rođena1942. godine u Peruu. Aljende, čija se djela ponekad smještaju u kontekst latinoameričkog „magijskog realizma“, svjetsku slavu stekla je romanima Kuća duhova i Grad zvjeri koji su postigli veliki komercijalni uspjeh. Politička previranja u njenoj domovini u velikoj su mjeri odredila i sam živtni put Isabele Aljende.
Aljende je dobitnica brojnih priznanja za književni rad, a često je od strane kritike imenovana za jednu od najčitanijih ženskih pisaca na hispanskom govornom području.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Latinoameričke književnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Kosmos; 2. izdanje, 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 266 str.; 978-86-6369-255-8;