Velika zver 666 - prorok novog eona : život, opus i zaveštanje Alistera Kroulija

Alteon (autor)

Velika zver 666 - prorok novog eona : život, opus i zaveštanje Alistera Kroulija

rasprodato

Moram da izjavim da se iskreno nadam da će ova knjiga na argumentovan način konačno staviti tačku na sva dosadašnja baljezganja i laprdanja koja su se povlačila o Krouliju, ne samo kod nas već i u inostranstvu. Ona ruši sve dosadašnje predrasude o tome ko je bio, šta je radio, šta je tačno pisao i šta je hteo da nam poruči čovek poznat po stotinama različitih pseudonima, a najviše po imenu Alister Krouli. Ili, onako grubo rečeno, skoro sasvim suprotno u odnosu na sve to.
Dakle, sve to što ste ikada čuli ili načuli o Krouliju slobodno bacite u vodu.


Zaista je zapanjujuće kako je sve (ili skoro sve) to što je on hteo da kaže i napiše, njegova poruka, njegovo zaveštanje, potpuno i do neverovatnih razmera iskrivljeno, izopačeno i izvrnuto. Niti je on bio satanista, niti crni mag, niti je bio Đavolov sluga, niti je mrzeo hrišćanstvo. On čak nije bio ni okultista. Sve su to najpodlije izmišljotine, bez ikakvog osnova. Najzaslužniji za takvu famu kojom su obavijeni lik i delo A. Kroulija jesu mediji, tj. žuta štampa, kao i njegovi neprijatelji, u koje su se pretvarali njegovi pređašnji prijatelji, kojima je pljusnuo Istinu u lice.
Osnovni razlog zbog čega su mu prišili takve razne etikete jeste taj što je Krouli u suštini bio rušitelj tabua. On se drznuo da čačka tamo gde niko pre njega (ili retko ko) nije smeo. O kakvim tabuima se radi, detaljnije je obrazloženo u knjizi.
Mislim da je ovo dovoljno da zaintrigira ljude.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Okultizam
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Centar za izučavanje tradicije - Ukronija; 2012; Broširani povez; latinica; 21 cm; 382 str.; 978-86-84807-71-9;