knjizara.com
Velika usamljenost

Kristin Hana (autor)

Velika usamljenost
959 din
Stara cena: 1199 din
U korpu

Ljubav i strah. Najrazornije sile na zemlji.

Ernt Olbrajt, bivši ratni zarobljenik, vraća se iz Vijetnamskog rata kao promenjen i nepredvidiv čovek. Kad dobije otkaz na još jednom poslu, donosi naglu odluku da se sa ženom i ćerkom preseli na sever, na Aljasku, gde će živeti u poslednjoj pravoj divljini u Americi.

Trinaestogodišnja Leni, uhvaćena u vrtlog burne roditeljske veze, nema mnogo izbora do da krene s njima usudujući se da se nada kako će im ta nova zemlja doneti bolju budućnost. Njena majka, Kora, učiniće sve i otići će bilo gde za muškarca kog voli, čak i ako to znači da ga prati u nepoznato. Isprva se čini da j

e Aljaska odgovor na njihove molitve.

U divljem, zabačenom kutku zemlje, Olbrajtovi zatiču neverovatno nezavisnu zajednicu snažnih muškaraca i još snažnijih žena. Dugi, suncem obasjani dani i velikodušnost starosedelaca pomažu pridošlicama da prevaziđu nepripremljenost i oskudne zalihe. Ali kako se zima približava i tama se spušta, Erntovo krhko mentalno zdravlje se pogoršava i porodica počinje da se slama. Uskoro, spoljne opasnosti blede u poređenju s opasnostima koje prete iznutra. U maloj kolibi, prekrivenoj snegom, tokom osamnaestočasovne noći Leni i majka saznaju užasnu istinu: prepuštene su sebi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni , Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Publik Praktikum; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 478 str.; 9788660358488;