knjizara.com
Gospodarica Rica

Melani Bendžamin (autor)

Gospodarica Rica
764 din
Stara cena: 899 din
U korpu

Portret jedne nezaboravne žene iza kulisa Rica pod okupacijom.

Uzbudljiv ljubavni roman inspirisan istinitom pričom o neobičnoj Amerikanki koja je radila za francuski pokret otpora tokom Drugog svetskog rata dok je gostila nemačke vojnike u hotelu Ric.

U Ricu ništa ne može da krene po zlu. Iza njegovih pozlaćenih zidova svaka žena je lepotica, a svaki muškarac zanosan. Poznati gosti poput Hemingveja, Ficdžeralda, Koko Šanel i vojvode i vojvotkinje od Vindzora, omiljeni posetioci ovog malog raja, dolaze ne bi li uživali najbolji tretman kod Blanš Ozelo i njenog supruga Kloda, direktora hotela. Ona je nemarna ali zanosna Amerikanka, a on ozbiljan i pedantan Francuz. Zajedno su g

ospodari Rica kojima glamur i sjaj služe da odvrate misli od svog problematičnog braka i tajni koje kriju od gostiju i jedno od drugog.

Tako je sve do juna 1940. godine kada nemačka vojska umaršira u grad, a komanda Luftvafea odluči da svoj štab postavi u Ricu. U apartmanima u kojima su nekd boravili prinčevi i umetnici sada borave nemački oficiri i Herman Gering. Život se pretvara u smrtonosni košmar. Da bi preživeli – i zadali udarac svojim nacističkim „gostima“ – Blanš i Klod moraju isplesti mrežu prevara i novih tajni koje će zarobiti svakog do koga im je stalo i koga vole. Ali jedna tajna ostaće samo njihova, tajna koja će im ugroziti život i postojanje samog Rica.

„Niko bolje od Melani Bendžamin ne razume snažne i kompleksne žene. Briljantno opisuje lik Blanš Ozelo i napetu, glamuroznu atmosferu Pariza.“ Elizabet Lets

„Očaravajući portret jednog braka i jedne nacije u strašnim vremenima.“ Kejt Kvin, autorka romana Alisina mreža

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni , Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2021; Broširani povez; latinica; 20 cm; 218 str.; 978-86-521-4067-1;