knjizara.com
Ulica svitaca

Kristin Hana (autor)

Ulica svitaca
1039 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

Prijatelj preko noći može da postane stranac.

Tih i miran život Kejt Malarki iz predgrađa Sijetla iz korena se menja kad se u njenu ulicu doseli „najlepša devojka na svetu“ i odluči da se druži upravo s njom. Priroda je bila zaista velikodušna prema Tali – obdarila ju je lepotom, visprenošću i ambicijom, kao da je želela da joj nadoknadi turobne godine ranog detinjstva. Dve devojke su sušta suprotnost jedna drugoj: Kejt je voljeno dete skromnih brižnih roditelja, dok je Tali glamurozna i nedokučiva, ali i željna porodične topline i bezuslovne ljubavi. Talina majka je vetro

pirast i lakomislen izdanak dece cveća: u njenom srcu ima dovoljno ljubavi za ceo svet, ali u njenom životu nema mesta za brigu o ćerkici jedinici. Tali i Kejt postaju nerazdvojne drugarice, najveći oslonac jedna drugoj i saborci u neizvesnim životnim bitkama. Kroz sukobe i praštanja, ozlojeđenost i pomirljivost, njihovo prijateljstvo održalo se trideset godina; verovale su da će preživeti i jedan nepromišljeni čin izdaje.

Ulica svitaca je priča o prijateljstvu, o generaciji žena čije su smele odluče i spremnost na promene bile njihov blagoslov, ali i prokletstvo i, najvažnije, priča o jednoj ženi, jedinoj koja vas uistinu poznaje, zna šta može da vas povredi ili da vas ozari – priča o najboljoj prijateljici.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Publik Praktikum; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 492 str.; 978-86-6035-992-8;