knjizara.com
Uvod u neuropsihološku dijagnostiku

Mirjana Gojković, Nadežda Krstić, Aleksandra Savić Parojčić (autor)

Uvod u neuropsihološku dijagnostiku
2112 din
U korpu

Uvod u neuropsihološku dijagnostiku je knjiga koja ima dvostruku namenu. Na prvom mestu obezbeđuje osnovni pogled na polje delatnosti kliničke neuropsihologije i njene osnovne teorijske i metodološke pretpostavke. Druga je da može pomoći početnicima u ovoj oblasti tokom savladavanja prvih koraka u praktičnom radu.
Prvo izdanje knjige iz 1994.godine nastalo je iz potrebe da se neuropsihološkim konceptualno-metodskim pristupom upotpuni dijagnostička praksa u našoj sredini. Po rečima recenzenata, prof. dr Gordane Ocić i prof.dr Josipa Ber

gera, u knjizi su na maestralno koncizan način prikazane polazne teorijske koncepcije, definisane neuropsihološke funkcije, opisana njihova moždana osnova i posledice moždanog oštećenja. Izvršen je izbor najčešće korišćenih baterija i testova u evaluaciji pažnje, pamćenja, vizuoperceptivnih i govornih funkcija. Posebna pažnja posvećena je neuropsihološkim implikacijama, već od ranije odomaćenih dijagnostičkih instrumenata koji su detaljno opisani.
Drugo dopunjeno izdanje donosi veliki deo teksta prethodnog izdanja ali znatno osavremenjenijeg, sa više ponuđenih primera i opisivanjem boljih postupaka koji su nama u međuvremenu postali dostupni a koji su zamenili manje bitne postupke iz prethodnog izdanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Neurologija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 216 str.; 978-86-89377-26-2;