knjizara.com
Cerebralna paraliza
multidisciplinarni pristup

Aleksandar Savić, Vedrana Milić Rašić (autor)

Cerebralna paraliza
4961 din
U korpu

Literatura koja se odnosi na cerebralnu paralizu je oskudna kod nas, a u svakom slučaju ne postoji savremena publikacija koja bi na našem jeziku pružala sveobuhvatan uvid u ovaj kompleksni medicinski, psihološki i socijalni fenomen. Namera autora je upravo bila da ovom publikacijom otkloni taj nedostatak i da lekarima i drugim stručnjacima koji se susreću sa decom, mladima i odraslima sa cerebralnom paralizom ponudi ona saznanja koja su aktualna i obuhvatna, ali istovremneno i veoma specifična i proverena kroz praksu kao nesumnjivo osnovna i trajna znanja o širokom spektru problema povezanih sa cerebralnom paralizom. U ovakv

om pristupu, autori su polazili od svojih iskustava stečenih u dugogodišnjem radu sa decom, mladima i odraslima sa cerebralnom paralizom i njihovim porodicama i okruženjem.
Autori zato osećaju duboku zahvalnost prema deci, mladima i odraslima sa cerebralnom paralizom i njihovim porodicama sa kojima su bili u profesionalnom i ljudskom kontaktu. Oni su nam omogućili da steknemo dragocena saznanja i iskustva, koja želimo da podelimo sa drugim stručnjacima, u nadi da će ova publikacija doprineti unapređivanju dijagnostičkog postupka, tretmana i socijalnog uključivanja brojne grupe pojedinaca sa cerebralnom paralizom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Neurologija
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Zavod za udžbenike - Beograd; 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 388 str.; 978-86-17-19637-8;