knjizara.com
Uvek nešto fali

Gi Helminger (autor)

Uvek nešto fali
1003 din
Stara cena: 1180 din
U korpu

Uvek nešto fali, luksemburškog pisca Gija Helmingera, zbirka je krajnje sugestivnih i rafinirano isprepletenih pripovedaka. U njima u svakodnevicu, suptilno ili munjevito, kao u Pazolinijevoj Teoremi, prodire neočekivano i zazorno. Likovi lelujaju na granici između privida i stvarnosti, reaguju neprimereno, ili zapadaju u situacije koje na videlo iznose zatomljene emocije: u svakom čoveku vri. Jer svakom nešto fali.

Pasionirani biciklista ima strast da usput udara pešake po potiljku i odlazi za ženom koja nakon jednog saobraćajnog udesa ne može da se odbrani od njegove nametljivosti – da li je voli, da li je ugrožava? Na poluvreme

nu fudbalske utakmice čovek odlazi da kupi cigarete i pri povratku ne može više da nađe svoj stan. Jedan pridošlica dovodi do rasprava u komšiluku – da li on radi nešto opasno ili su zapravo opasna i podozriva nagađanja o njemu koja sve više zastranjuju?

Helminger događaje svojih pripovetki uranja u treperavo svetlo i sa beskrajnim šarmom opisuje kako civilizatorski korset može da se pocepa – i kako se potraga za onim što fali nastavlja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nemačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Karpos; 2017; Broširani povez; latinica; 21 cm; 195 str.; 978-86-6435-057-0;