knjizara.com
Ultrazvučna dijagnostika - diferencijalna dijagnoza
atlas 2397 slika

Barbara Bojšner-Vilems, M. V. Maks Brant, Gunter Šmit (autor)

Ultrazvučna dijagnostika - diferencijalna dijagnoza
8990 din
U korpu

Sa više od 2.500 slika, ova jedinstvena knjiga nudi potpuno nov sistem upotrebe ultrazvučne dijagnostike sa ciljem da se brzo i pouzdano dobije tačna dijagnoza.
Pokrivajući čitav spektar normalnih i patoloških nalaza u ljudskom telu, autori – stručnjaci u ovoj oblasti – koriste kolorni sistem od preko 250 „padajućih menija“, koji na brz način prikazuju sve moguće dijagnoze, a potom čitaoca brzo i sigurno vode do precizne dijagnoze.
Jasan koncept, dijagrami i tekstualne tabele obogaćuju pristup dijagnozi sa nekoliko različitih početnih tačaka, kao što su ultrazvučni kriterijumi (Ehogeni? Anehogeni?) ili najverovatnija dijagnoza (Pankreatitis? Infarkt slezine?). Detaljne informacije, uz

sve slike potrebne za tačnu dijagnozu, uvek su vam na dohvat ruke.
Sva poglavlja, koja su podeljena anatomski, počinju praktičnim pregledom važnih ultrazvučnih karakteristika i normalnih nalaza. Slede neophodne informacije za svaki mogući patološki nalaz, zajedno sa konciznom raspravom o dodatnim tehnikama, kao što je prikaz u B-modu, dopler i upotreba kontrastnih agenasa.
Elegantno uklopljena, koncizna i dostupna, Ultrazvučna dijagnostika – diferencijalna dijagnoza je isprobana i proverena pomoć u postizanju maksimuma korišćenjem ultrazvuka kao visokoefikasnog dijagnostičkog sredstva.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dijagnostika , Semiologija , Simptomatologija , Ultrazvučna dijagnostika
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Data status; 2010; Tvrd povez; latinica; 30 cm; 502 str.; 978-86-7478-100-5;