U predvorju politike

politička socijalizacija u detinjstvu i ranoj adolescenciji

Mirjana Vasović (autor)

U predvorju politike

rasprodato

Ovo je u našoj sredini prva obuhvatna, sistematična i kritička studija procesa rane političke socijalizacije. NJena posebna vrednost je u tome što je autorka svoju pažnju usmerila na procese, a ne na ishode političke socijalizacije, što je eksplanatorno plodotvorniji pristup. Studija dr Vasović predstavlja uspešan rezultat autorkine višegodišnje posvećenosti problemima političkog ponašanja i političke socijalizacije, o čemu svedoče kako njeni brojni radovi u ovoj oblasti, tako i uspešna univerzitetska karijera profesora socijalne psihologije i psihologije političkog ponašanja.

Ovo će biti nezaobilazno štivo za sve one koji su zainteresovani za proces socijalizacije uopšte, kao i za proces političke socijalizacije, posebno u periodu detinjstva i rane mladosti. Knjiga će biti dragocena za stručnjake u ovoj oblasti ali i za studente, prosvetne radnike, političke poslenike, članove nevladinih organizacija, novinare i sve ostale znatiželjne čitaoce koji se interesuju za procese političkog odrastanja i sazrevanja.
Izvod iz recenzije dr Snežane Joksimović

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Adolescenti , Sociološka istraživanja , Politički identitet , Socijalna psihologija
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Službeni glasnik; 2007; latinica; 23 cm; 335 str.; 978-86-7549-648-9;