knjizara.com
Tinejdžeri - kako im postaviti granice i pri tom sačuvati živce

Najdžel Lata (autor)

Tinejdžeri - kako im postaviti granice i pri tom sačuvati živce
1430 din
U korpu

Odmah na početku Lata poručuje roditeljima da ovo nije knjiga koja će ih uputiti kako da u svim tim problemima budu savršeni roditelji. Ovo je knjiga koja će vam govoriti o tome kako da budete dovoljno dobar roditelj, jer je to zaista dovoljno dobro.
Posebnu pažnju Lata posvećuje kažnjavanju kao vaspitnoj meri pitajući se zašto je "kazna" tako omražena reč i da li kazna zaista kod mladih izaziva duboku emocionalnu traumu i nanosi ozlede njihovom samopoštovanju? Zašto se deca po svaku cenu moraju osećati dobro i zadovoljno, čak i kada su uradili nešto vrlo loše? Lata tvrdi da ka

zna, ipak, pomaže tinejžeru da shvati vezu između svog ponašanja i posledice svog ponašanja i da jeste delotvoran način da se ponašanje promeni. Naravno, u kombinaciji sa pohvaljivanjem i nagrađivanjem kao moćnim motivacijskim faktorima promene ponašanja.
Da biste izašli na kraj sa tinejdžerima, dovoljno je da primenite nekoliko osnovnih principa. Na strani tinejdžera su mladost i energija, na strani roditelja su godine i iskustvo i sa ovim "kapitalom" i jedni i drugi ulaze u svojevrsnu igru za koju Lata tvrdi da je mnogo jednostavnija nego što je većina nas navedena da veruje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Roditeljstvo , Adolescenti , Porodično vaspitanje
Ostali naslovi iz oblasti: Pedagogija

Izdavač: Psihopolis institut; 2012; Broširani povez; latinica; 21 cm; 336 str.; 978-86-86653-72-7;