knjizara.com
Tvrđava lovaca u mutnom
esej o političkom upravljanju obrazovanjem

Refik Šećibović (autor)

Tvrđava lovaca u mutnom
rasprodato

Ova knjiga je rasprava u oblasti upravljanja obrazovanjem, oblasti koja je kod nas marginalna ili bolje reći nepoznata.Starije discipline koje se bave obrazovanjem samo površno izučavaju odnos politike, uprave i obrazovanja.

Ovo je knjiga koja govori kako se odnosimo prema reformama obrazovanja, zašto tek započete ideje već u startu obaramo i proglašavamo jeresima.

Ovo je knjiga koja govori o politici u obrazovanju, koliko se politika meša u naše obrazovanje I da li je ona iskreno okrenuta onima kojima je obrazovanje i namenjeno – mladima.

K

njiga Tvrđava lovac u mutnom pokušava da otkrije i sve karakteristike našeg visokog obrazovanja, koliko je ono danas kočicna društvenog razvoja i koliko profesori univerziteta uopšte odgovaraju društvu za svoj rad.

Knjiga govori o pravcima evropskog obrazovanja i da li ga mi danas uopšte i poznajemo i kako se prema njemu i odnosimo.

To i jeste problem našeg obrazovanja.Taj problem govori o tome da smo zaboravili da se svet izvan Srbije razvija brzo, primenjujući nova iskustva i tehnologije.Izolovani nekih desetak godina izvan Evrope i sveta, više se bavimo opravdanjem naših stavova, nego što se uključujemo u nove globalne procese.Knjiga ističe da mi ne volimo globalizaciju, ali ističe da je još tragičnije što je slabo izučavamo i ne razumemo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Reforma obrazovanja
Ostali naslovi iz oblasti: Pedagogija

Izdavač: Čigoja; 2009; Broširani povez; latinica; 24 cm; 177 str.; 978-86-7558-659-3;