Tomasova matematička biblija

veština računanja - zasnovan na originalnom radu Džordža B. Tomasa, mlađeg - jedanaesto izdanje

Džordž B. Tomas (autor)

Tomasova matematička biblija

6435 din

U korpu

Knjiga na kojoj su decenijama unazad stasavali naučni radnici, inženjeri, matematičari i svi oni čije profesije počivaju na korišćenju matematičkih znanja i modela, zasnovana na originalnom radu Džordža B. Tomasa, mlađeg sa Instituta za tehnologiju u Masačusetsu, u svom jedanaestom izdanju priređena je da bude što je moguće jasnija i preciznija, korisna i privlačna za naredne generacije inženjera i naučnih radnika.

Ovo osavremenjeno izdanje jedne od najznačajnijih matematičkih knjiga sada je dostupno i na srpskom jeziku.

Od vežbe do primera i izlaganja kojim se razvijaju koncepti i otkriva teorija razumljivim jezikom, knjiga je prevashodno koncipirana za matematički način razmišljanja i prenošenje matematičkih ideja.
„Knjiga se bitno razlikuje od standardno pisanih udžbenika matematike kod nas koji različite matematičke modele tretiraju apstraktno, ne pokušavajući da nađu vezu između matematike i tehničkih nauka. Jasan i razumljiv tekst propraćen izvanrednim slikama i primerima, omogućava lakše shvatanje i rešavanje matematičkih problema i učenje metoda koje olakšavaju rešavanje istih, prvo kroz vežbanja data u knjizi, a potom u praksi.“ (iz preporuke dr Mire Petronijević)
Izdavač je, zajedno sa saradnicima na projektu, uložio ogroman trud da ovo kapitalno delo učini dostupnim i ovdašnjoj čitalačkoj publici s uverenjem da čini korisnu stvar za veliki broj sadašnjih i budućih stručnjaka kojima je razumevanje i primena matematičkih modela osnova za rešavanje dnevnih profesionalnih aktivnosti. U grafičkom pogledu nastojali smo da što više sledimo preglednost i sistematičnost izvornog izdanja.

Osnovni pojmovi; Granice i kontinuitet; Diferenciranje; Primena; Integracija; Primena određenih integrala; Transcendentalne funkcije; Tehnike integracije; Dalja primena integracije; Konusni preseci i polarne koordinate; Beskonačne sekvencije i nizovi; Vektori i geometrija prostora; Vrednosti funkcija dobijene pomoću vektora i kretanje u prostoru; Parcijalni izvodi; Višestruki integrali; Integracija u vektorskim poljima.


Ostali naslovi iz oblasti: Matematika

Izdavač: Građevinska knjiga d.o.o.; 2007; Tvrd povez; latinica; 26 cm; 1489 str.; 978-86-395-0530-1;