knjizara.com
Matematički humor

Ljiljana Petković, Miodrag Petković (autor)

Matematički humor
448 din
Stara cena: 528 din
U korpu

Ova knjiga približava mlađim generacijama zabavnu stranu matematike, jedan novi svet relaksiranog humora, inače vrlo redak u rigoroznoj i strogo definisanoj oblasti kao što je matematika. Snažna motivacija autorima proistekla je iz ocene čuvenog britanskog matematičara Džona Litlvuda, koji je rekao: „Dobra matematička šala bolja je i predstavlja veći doprinos matematici nego tuce mediokritetskih naučnih radova.”Matematički humor je uglavnom intelektualnog tipa i najčešće se zasniva na matematičkoj terminologiji, dosetkama i para­doksima. Međutim, i sam karakt

er matematičara, koji su uvek pomalo čudni, večito rasejani i opsesivno okupirani svojim poslom, često dovodi do smešnih i paradoksalnih situacija, što nesumnjivo daje obilje materijala za stvaranje kolekcija matematičkih viceva, inače vrlo retkih na srpskom jeziku.
Brojne šale i anegdote nasmejaće ljude bez obzira na njihovo matematičko obrazovanje. Čak i ukoliko čitalac ne voli baš sve što je u vezi sa matematikom, ipak će se dobro zabavljati čitajući ovu knjigu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Matematika za decu
Ostali naslovi iz oblasti: Matematika

Izdavač: PortaLibris; 2022; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 90 str.; 978-86-7818-728-5;