knjizara.com
Tišina govori

Ekart Tol (autor)

Tišina govori
rasprodato

"Ova knjiga, naravno, koristi reči koje u aktu čitanja postaju misli u vašoj glavi. Ali to nisu obične misli – prisilne, bučne, samodovoljne, koje vape za pažnjom... Misli iz ove knjige ne govore ’Pogledaj u mene’, već ’Pogledaj iza mene’. Zato što su proizašle iz spokojne tišine, one imaju moć – moć da vas vrate u istu tu spokojnu tišinu iz koje su nastale. Ta je tišina unutrašnji mir, a ta smirenost i spokoj su suština vašeg bića. Unutrašnja tišina je ono što će spasti i preobraziti svet.""

– Iz uvoda

Ekarta Tola

"Divni samostalni paragrafi nude uvid u odbrambenu prirodu ega nasuprot onome što Tol vidi kao naše pravo biće – budan um iza misli koji je sposoban da shvata, prostranost i mir koji cvetaju unutra kada prihvatimo stvari kakve jesu, uključujući i smrt.""

– Pablišers vikli

"Prihvatite se ove knjige u bilo koje doba i na bilo kom mestu, ali obavezno računajte na mnogobrojne pauze za ozbiljno razmišljanje.""

– Amazon.com

"Kada postanete svesni tišine, odmah nastupa stanje unutrašnje spokojne budnosti. Postajete prisutni. Iskoračili ste iz hiljada godina kolektivne ljudske uslovljenosti.""

– Ekart Tol

Suštinu učenja Ekarta Tola je lako shvatiti. Ako se povežemo sa tišinom unutar nas, mi se krećemo izvan našeg aktivnog uma i emocija i otkrivamo veliku dubinu trajnog mira, zadovoljstva i spokoja. Sa prvom knjigom, Moć sadašnjeg trenutka, njegova poruka je došla do miliona ljudi širom sveta. Sada, u njegovoj dugo očekivanoj novoj knjizi, Tol nam daje suštinu svog učenja u kratkim, jednostavnim celinama koje svako može lako razumeti.

Tišina govori je podeljena u deset poglavlja, čije teme se kreću od ""Iza mislećeg uma"" do ""Patnja i okončanje patnje."" Svako poglavlje predstavlja mozaik pojedinačnih zapažanja, jezgrovitih i zaokruženih, ali sa ogromnim potencijalom za promenu kada se čitaju kao celina.

Ekart Tol razume duhovne potrebe našeg vremena. On izvlači suštinu iz svih duhovnih tradicija, izražavajući njihove stavove na iznenađujuće sveže nove načine. Rezultat je knjiga koja je na paradoksalan način istovremeno i starinska i savremena, ispunjena aktuelnim i snažnim porukama. Tišina govori predstavljaće ništa manje do buđenje za čitaoce koji su spremni da daju šansu rečima da izvedu svoju tihu magiju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Obožavanje uopšte , Kult , Obredi i ceremonije
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Čarobna knjiga; 2006; Broširani povez; latinica; 24 cm; 139 str.; 86-7702-034-9;