knjizara.com
Ko pita: Ko sam ja?

Ekart Tol (autor)

Ko pita: Ko sam ja?
535 din
Stara cena: 669 din
U korpu

Svakodnevno nam kroz glavu prođe bezbroj misli. Stalno smo obuzeti razmišljanjem, upijamo i šta nam drugi govore. Sve to postaje deo nas i na osnovu toga stvaramo sliku o sebi. Um nam polako postaje toliko pretrpan da u njemu više nema mesta za ono što je suštinski važno – za upoznavanje sebe, za ljubav, za radost.
Za većinu ljudi spoznati sebe znači poistovetiti se sa određenim predstavama koje su nam nametnule osobe iz neposrednog okruženja – roditelji, rođaci, susedi. Paradoks leži u činjenici da za tim saznanjem tragamo svuda oko sebe osim u sebi samima. Ono je sve vreme tu, u našoj svesti.
Često se pitamo: čemu da težimo? Jesmo li na dobrom putu? Još češće: kuda idemo

kada umremo? Razmišljamo o budućnosti i o prošlosti, ne uviđajući da je najvažnije vreme našeg života – upravo sada. Odgovor na sva ova i druga pitanja krije se u sadašnjem trenutku.
Na istorijskom zajedničkom predavanju Ekarta Tola i Dipaka Čopre, dvojica velikih duhovnih učitelja izlažu srž svojih učenja i odgovaraju na najčešća pitanja koja zaokupljaju ljude kad se sretnu sa stvarno važnim životnim izazovima.
Jedinstveno predavanje upotpunjuje gostovanje još jednog istaknutog autora savremene duhovne scene – Vejna Dajera, čiji uvidi i razmišljanja daju novu dimenziju ovom značajnom događaju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Čarobna knjiga; 2017; Broširani povez; latinica; 20 cm; 112 str.; 978-86-7702-508-3;