knjizara.com
Tinejdž psiha - priručnik za tinejdžere

Dubravka Miljković, Majda Rijavec (autor)

Tinejdž psiha - priručnik za tinejdžere
rasprodato

Kako steći prijatelje, popraviti raspoloženje, umiriti strah i zabrinutost ili pak ojačati mišić samokontrole - odgovori na najčešća pitanja odrastanja nalaze se u priručniku za tinejdžere autorki Dubravke Miljković i Majde Rijavec. Interaktivni priručnik sadrži mnoštvo neposrednih smernica koje tinejdžere upućuju da se jače oslone na sopstvene snage i lakše reše probleme s kojima se svakodnevno susreću, kao i niz upitnika koji im pomažu da bolje upoznaju sebe. Pregledan i komunik

ativan, s grafičkim elementima koje prate sadržaj, priručnik za odrastanje pruža tinejdžerima oslonac za snalaženje u društvu, a može poslužiti i kao povod za razgovor s vršnjacima ili odraslima. Roditeljima i nastavnicima takođe može poslužiti kao prozor u tinejdžerski svet i kao savetnik za bolje obostrano razumevanje.
Posebno poglavlje posvećeno je učenju i savetima kako lakše učiti ili kako se motivisati za učenje, a obuhvaćene su i ozbiljnije životne teme s kojima se mladi suočavaju, kao što su nasilje, i u porodici i u školskoj sredini, ili razvod roditelja.
U uvodu autorke navode: “I čitanje knjige može da bude poput razgovora s nekim. Knjiga može da te uteši jer ćeš shvatiti da i mnogi drugi imaju slične probleme. Verovatno ne bismo pisale celu knjigu kada bismo verovale da takve teškoće ima samo nekoliko mladih ljudi. A čitajući o tome kako problemi mogu da se reše, mogu da ti padnu na pamet ideje o kojima ranije nisi ni razmišljao.”

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Adolescenti
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Profil knjiga; 2014; Broširani povez; latinica; 21 cm; 157 str.; 978-86-6059-061-1;