Ti i ja, Anđela

Sapunska opera, Cloaca Maxima - Knjiga II

Vladimir Arsenijević (autor)

Ti i ja, Anđela

679 din

Stara cena: 799 din

U korpu

Novi roman Vladimira Arsenijevića!
Rimejk Anđele iz 1997. godine.
Često pomislim kako si se u mom životu pojavila upravo onda kada si mi bila najpotrebnija. Možda sam te zato i zavoleo toliko, Anđela?
Jesen 1992. godine, ljudi i dalje nestaju – beže iz zemlje, umiru u njoj ili ginu u ratovima u kojima Srbija ne učestvuje. Usred košmara i očajničkog zavaravanja da novih ratova neće biti, Anđela živi životom majke koja se suprotstavila heroinu, a pripovedač koji nam ne otkriva svoje ime pokušava da se nosi sa teretom očinstva i egzistencijalnog beznađa.

Anđelina uskomešanost, prinudni život s roditeljima, prijateljstva koja nestaju i sveprisutnost smrti postaju nesnosno teški – čini se da će stradati i sama ljubav. Pokušaji da se ona očuva izgradiće potresnu priču o životu u grotlu zla ranih devedesetih.

„Roman pisan sa izrazitim smislom za prividno banalnu svakodnevicu i oštrim okom za apsurdno i groteskno usred beznađa. Svedočanstvo o tragičnosti rata koje pruža nadu da umetnost i pripovedanje mogu poslužiti kao uspešne strategije za preživljavanje.“
Jens Hjelund, Dagbladet Information, Danska

„Dirljiv roman koji od čitaoca zahteva promišljanje o tome kako da se nosi sa sopstvenim životom usred ekstremnih okolnosti. Čak i kada je sve samo očaj i patnja, srca i dalje kucaju usred pustoši.“
Horhe Arturo Hernandes, La de Morelos, Meksiko

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 358 str.; 978-86-521-2193-9;