knjizara.com
Terorizam i pregovaranje

Željko Mojsilović (autor)

Terorizam i pregovaranje
rasprodato

Struktura rada je korektno oblikovana, znalački izbalansirana i pravilno struktuirana. S obzirom na sadržinu razmatrane materije ovaj rad je primeren korisnicima koji izučavaju problematiku savremenog terorizma na fakultetima i institutima. Monografija ""Terorizam i pregovaranje"" će biti veoma korisno štivo za specijalizovane antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova kao glavnom nosiocu borbe protiv terorizma. Analiza savremenog terorizma i antiterorizma sa naučnog aspekta ima širi društveni značaj, jer praksa upozorava da savremeni terorizam u velikoj meri narušava bezbednost kao stanje i proces, pa je zbog toga ovaj rad vredan pažnje.
Pošto je

evidentno da se pregovori sve više koriste u rešavanju kriza i konflikata, značaj naučnog pristupa problemu pregovaranja sve više dolazi do izražaja i neophodan je u procesu izgradnje sistema bezbednosti države. Autor problemski postavlja pitanje: Kako funkcionišu pregovori i koja je njihova uloga u suprotstavljanju savremenom terorizmu? Što je veoma važno, on ne ostaje samo na postavljenom pitanju, već nudi vrlo precizan i sistematski oblikovan odgovor na ovo.
IZVOD IZ RECENZIJE

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Terorizam , Kriminologija , Policija
Ostali naslovi iz oblasti: Vojska

Izdavač: Centar za krizni menadžment i pregovaranje; 2009; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 264 str.; 978-86-912433-0-2;