knjizara.com
Teorija zavere u praksi

Miodrag Milanović (autor)

Teorija zavere u praksi
rasprodato

Istoričar Miodrag Milanović predočava nam konspirativne teorije koje su potvrdu našle u dobro dokumentovanoj praksi. Milanović u svojoj novm novo publicističkom izdanju iz ugla politike i istorije obrađuje 72 svjetska i domaća slučaja zavjere. Knjiga „Teorija zavere u praksi” sastoji se pet poglavlja - Geopolitičke igre, Vrli novi svet, Gospodari rata, Novi svetski poredak i Zdravlje u senci profita.
Istoričar

Miodrag Milinković objavio je dosad knjige „Tajni život Nikole Tesle”, ”Pisani izvori i komentari o povesti Srba sa hronologijom”, ”Pisani izvori i komentari o povesti Srba”, „Mit, magija i religija”, „Svetska blaga, izgubljena i nađena” i „Srpski stari vek”.
Ovaj istoričar pripada svjetskom krugu istoričara strukturalista, diplomirao je 1979. na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Tokom 1976. slušao je predavanja M. Fukoa, koje je ovaj držao u Visokoj školi u Parizu i to ga je zainteresovalo za strukturalnu antropologiju, čiji je promoter bio K. Levi-Stros, što ga je usmjerilo u ove oblasti. Živo je zainteresovan da rekonstruiše drevne korjene srpskog naroda. U svojoj rekonstrukciji srpske istorije koristi, pored istorijskih činjenica i relevantnu naučnu literaturu, arheološke, etnografske i mitološke izvore. Konačan ishod ovog istoriografskog poduhvataje do te mjere uspješan da možemo govoriti o novom kritičkom glasu koji svakako treba podržati. Za knjigu ”Srpski stari vek” Milanović je dobio plaketu ”Karađorđe” i nagradu koja nosi ime po Milanu Đ. Milićeviću, prvi sekretaru SANU i osnivaču Srpske njiževne zadruge. Živi i radi u Beogradu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Tajne organizacije
Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Vandalija; 2018; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 368 str.; 978-86-921085-3-2;