Teorija izvođenja u digitalnoj umetnosti

ka novom političkom performansu

Aneta Stojnić (autor)

Teorija izvođenja u digitalnoj umetnosti

660 din

U korpu

Teorija izvođenja u digitalnoj umetnosti: ka novom političkom performansu bavi se istraživanjem digitalne umetnosti i digitalnog performansa na raskršćima, prelazima i prestupima između umetnosti, kulture i života. Centralna pitanja koja pokreće tiču se politizacije izvođenja u sajber-prostoru koje uključuje sve oblike izvođenja svakodnevne kulture ili u najširem biopolitičkom smislu izvođenja svih oblika života. Kritičkom analizom sajber-prostora kao novog prostora za produkciju političkog, Aneta Stojnićrazmatra potencijalnosti digitalnog performansa kao novog političkog performansa.

Izvođačke prakse koje koriste tehnologiju (video, Internet, multimediju, kompjuterske tehnologije)autorkapokušava da razvije ka kulturnim, društvenim i političkim praksama, koje su u stanju da intervenišu u širem izvanumetničkom kontekstu dok je fokus njenog interesovanja baziran u diskursu studija performansa i biopolitičke teorije, a obuhvata procese, procedure i načine kojima se uspostavljaju odnosi između umetnosti, kulture, društva i politike.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Performans
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija umetnosti

Izdavač: Fakultet za medije i komunikacije - Univerzitet Singidunum; 2015; Broširani povez; latinica; 25 cm; 168 str.; 978-86-87107-40-3;