knjizara.com
Tekila

Kšištof Varga (autor)

Tekila
rasprodato

Roman koji je uvršten u najuži izbor ugledne poljske književne nagrade Nike za 2002. godine, doživeo je u Poljskoj dva izdanja i hiljade čitalaca a piscu obezbedio kultno mesto u modernoj književnosti urbanog izraza. Tekila je kompleksna priča u čijem središtu je muzički bend. Kroz mlade rokere, junake ovog romana, izbija revolt cele urbane generacije. Iako Vargini junaci ne žive bez nade (mada obeznađenost može da bude princip), nemaju lažnih zanosa, niti ideala, jednostavno – ne žele više da se zavaravaju, ne žele da budu razočarani, iznevereni, ostavljeni na cedilu – sebi, svojih strahovima.
Odsustvo komunika

cije, predaja ili poraz, dovode Vargine junake na groblje. Tu, u toj konačnosti, onima koji su još ostali u životu, poslednja je prilika da se osvrnu i sagledaju pređeni put, život koji je protutnjao, smisao, odnosno besmisao svega.
Pank-rok senzibilitet, urbani ambijent, žargon, tematika, čine da Kšištof Varga romanom Tequila uspostavlja izuzetnu komunikaciju sa svojim čitaocima, u spoju toplog i hladnog, u sudaru modernosti i postmodernosti, kao totalno hi-fi zavođenje.
Zoran Đerić

Tequila je monolog o promeni, svetu, životu i smrti. Čita se sa zadovoljstvom... Tequila je uzdah, uspomena. Tequila je rezignacija, odmahivanje rukom na „prokleti svet”. Knjiga koja zaslužuje mesto predvodnika savremene dekadencije.To je kapljica, posle koje niko neće patiti od književnog mamurluka. Može se slobodno polizati so i zagristi limun. Ispijte je do dna!
Lukaš Mihalski

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Poljska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: VEGA media; 2005; Broširani povez; latinica; 20 cm; 120 str.; 86-83425-76-2;