knjizara.com
Talismanska magija

Goran Sarvan, Ksenija Kvas (autor)

Talismanska magija
rasprodato

Najvažniji zakon okultizma, Hermesov zakon, glasi: „Kako je gore, tako je dole.“ Uspešan i delotvoran talisman predstavlja školski primer kako Hermesov zakon, kada je pravilno primenjen, deluje u praksi. Talismanska magija predstavlja samo jednu granu religioznih i magijskih praksi, a talismani su se upotrebljavali i danas se upotrebljavaju takoreći po celom svetu.

Nažalost, zbog raznih mistifikacija, talismani se retko bili predmet ozbiljnih naučnih analiza. Lakše ih je bilo strpati u isti koš sa đavolom, crnim silama i demonima, i sl. Umesto da sp

isima o talismanima namene dubinsku analizu kao pravim naučnim uputstvima koja simboličnim jezikom govore o tome kako upravljati energijama prirode za dobrobit ljudi, naučnici samo odmahuju rukom kao da su to prazne priče koje su manje vredne i upotrebljive nego kuvarski recepti. Ali ipak, savremena nauka po zakonu nužnosti, polako zaviruje iza granica sveta koji je ograničen samo Njutnovom fizikom. Tiho, ponekad i skrivajući se, naučnici se vraćaju otkrivanju sveta, koji je ples raznih energija različitih kvaliteta, otkrivajući pritom da je neke od njih moguće naučno izmeriti, vrednovati i proučavati. Nadajmo se da će otkrića tog tipa popločati put naučnom proučavanju upotrebe talismana.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Okultizam
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Babun; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 192 str.; 978-86-83737-91-8;