Svetlost severa

Dženifer Doneli (autor)

Svetlost severa

rasprodato

Meti Goki pronalazi za sve pravu reč – ona ih sakuplja. Rečima se brani od bolnih životnih istina, onih koje ne može da pretoči u priču.

Meti je ophrvana bolom prouzrokovanim majčinom smrću i bremenom odgajanja sestara dok se otac bori da održi porodičnu farmu. U njenoj sumornoj svakodnevici komešaju se osećanja prema privlačnom ali dosadnom Rojalu Lumisu koji joj je obećao brak.U životu je održava tajni san – završiti školu, upisati koledž, postati pisac.

Ipak, kad u hotelu u kom Meti radi otkriju telo zadavljene devojke, sve njene reči postaju beskorisne.

U očajničkim ljubavnim pismima usmrćene žene Meti još jednom pronalazi sopstveni glas, snagu i odlučnost da živi sopstveni život.

U ovom romanu smeštenom u 1906. godinu, s lakoćom su utkani ljubav, istorija i misteriozno ubistvo u dirljivu, iskrenu i potpuno originalnu priču.

„Svetlost severa je izuzetno debitantsko ostvarenje, dirljiva knjiga koja pleni originalnošću i pomera žanrovske granice trilera, ženskog i istorijskog romana.
Scot Tarou

„Lirsko prizivanje iščezlog doba... Svaka stranica priče o Meti Goki po nečemu je osobena: slici, razmišljanju, neočekivanom otkriću. Dženifer Doneli je istinski pripovedač zaljubljen u jezik i njeno ushićenje rečima zbilja je zarazno.“
M.T. Anderson, pisac romana Feed

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2007; Broširani povez; latinica; 20 cm; 328 str.; 978-86-7436-583-0;