knjizara.com
Srbin kojekude

Bojan Ljubenović (autor)

Srbin kojekude
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Od autora bestselera Ništa nije smešno i Da je bolje, ne bi valjalo.
„Kao što postoje odžačari za dimnjake, trebalo bi da postoje i odžačari za ljudske duše. Da malo prodžaraju, otpuše, uklone nagomilanu garež i čemer pa da čovek ponovo prodiše kao nekad.“
U svom novom delu Srbin kojekude Ljubenović nastavlja da se na krajnje duhovit i sebi svojstven satiričan način bavi današnjom Srbijom.
Ovo je istovremeno i putopis, i intimni dnevnik, i autobiografija, i ogledalo naše stvarnosti. Dok piše o naizgled običnim, svakodnevnim dogodovštinama i događajima, autor rasvetljava mnogo krupnije i ozbiljnije društvene pojave i probleme. Ljubenovićeve prepoznatljiv

e duhovite žaoke sakrivene su duboko unutar urnebesnih redova posvećenih Srbinu koji se dva puta obreo u dalekom inostranstvu preko okeana, ali i njegovom delanju u Beogradu, na moru ili u vanrednom stanju.
Knjiga odiše vedrinom, a napisana je specifičnim stilom: rečenice se lagano stapaju i klize tvoreći dinamiku i melodiju na koju se uho brzo privikne. Ta ritmičnost se spušta do srca izazivajući osmeh, koji čitaocima ne silazi s lica sve do poslednje stranice.


Ostali naslovi iz oblasti: Humor, stripovi i pop kultura

Izdavač: Laguna; 3. izdanje, 2023; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 310 str.; 978-86-521-4650-5;