knjizara.com
Srbija - zemlja, narod, život, običaji (CD)
multimedijalna etnografska monografija

Petar Vlahović (autor)

Srbija - zemlja, narod, život, običaji (CD)
rasprodato

Ovo je prva celovita monografija o Srbiji i etnološkim odlikama srpskog naroda od kraja 19 veka autora akademika Petra Vlahovića. Utemeljena je na bogatoj etnološkoj literaturi koja je navedena uz pojedina poglavlja, kao i na sopstvenim terenskim proučavanjima tokom poslednje četiri i po decenije.
Autor Petar Vlahović, etnolog i antropolog, rođen je 1927. godine u Slatini (kod Brodareva). Učestvovao je i rukovodio naučno istraživačkim projektima iz antropologije i etnologije i u zemlji i u inostranstvu. Uredio je preko 150 svezaka časopisa, zbornika i posebnih izdanja iz etnologije i antropologije. Objavio je preko 20 knjiga u zemlji i inostranstvu. Za redovnog

člana Crnogorske akademije nauka i umetnosti izabran je 1988., a za počasnog člana poljskog antropološkog društva 1996. a za člana Beloruske antropološke akademije nauka 1996. godine.
Ova etnomonografija upoznaje korisnika sa etnološkom Srbijom i narodnim životom srpskog stanovništva, antropogeografskim odlikama i srpskim narodnim stvaralaštvom.
CD počinje uvodnim video materijalom na kom je dat četvorominutni prikaz Srbije kao etnografske celine. Video materijal možete prekinuti klikom miša na video ekran.
Ulazimo na glavni ekran gde se nalaze glavne opcije kao i ulaz na ekrane Produkcija, Sponzori i ekran Izlaz.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srbija , Etnologija , Etnografija , Običaji , Ponašanje , Tradicije , Način života , Folklor
Ostali naslovi iz oblasti: Antologije, monografije

Izdavač: Multimedia; 2005; ćirilica; 86-84003-09-8;