Solomonov prsten - Trilogija o Bartimeju

Džonatan Straud (autor)

Solomonov prsten - Trilogija o Bartimeju

528 din

Stara cena: 660 din

U korpu

Od trenutka kada je prvi čitalac dotakao Amajliju iz Samarkanda i pred njim se pojavio moćni đini Bartimej naš svet se promenio: milioni su pali ničice pred tim najduhovitijim, najšarmantnijim, najvisprenijim đinijem nad đinijima. Drhteći od nestrpljenja pratili su ga u Golemovom oku i Ptolomejevoj kapiji. Armija njegovih poklonika narasla je do neslućenih razmera, osvojila bezbroj nagrada i zavladala listama bestselera. Neodoljivi đini ih je potom poveo u slavnu prošlost, u doba Solomonovog prstena.
Godina je 960. p.n.e.. Izraelom vlada legendarni kralj Solomon, gospodar magičnog prstena pred čijom moći strahuju i ljudi i duhovi.

Oko njega su se okupili najmoćniji čarobnjaci, koje opslužuje na hiljade moćnih duhova. Bartimej je na vrhuncu moći i, kao i obično kad ga prizovu na Zemlju, na ivici živaca. Jednog gospodara je pojeo, drugom je utekao. Međutim, kada ga prizove smrtonosna lepotica Asmira, Bartimej će ponovo pokazati svoj nenadmašni talenat da upada u nevolje. Po ko zna koji put obrešće se u središtu zbivanja od kojih zavisi sudbina sveta i svoje verne obožavaoce dovešće u situaciju da grizu nokte od napetosti, valjaju se od smeha i vape za još Straudove magije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Za tinejdžere , Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Odiseja; 2012; Broširani povez; latinica; 20 cm; 407 str.; 978-86-7720-089-3;