knjizara.com
Sociologija

Entoni Gidens (autor)

Sociologija
3585 din
U korpu

Knjiga, naravno, može da se čita zasebno, ali je napisana tako da je treba koristiti zajedno s obiljem materijala na njenom vebsajtu. Vebsajt je takodizajniran da omogućava lak prelazak na linkove, ukoliko se javi potreba za detaljnijim proučavanjem neke teme. Dostupan je na adresi http://www.polity.co.uk/giddens. Ovaj dodatni izvor informacija daje novu dimenziju četvrtom izdanju Sociologije, od koje će imati koristi i profesori i studenti. U knjigu je dodat veliki broj novih odeljaka koji, zajedno sa već oprobanim tekstom ranijih izdanja, čuvaju reputaciju ove knjige kao najsavremenijeg uvodnog udžbenika iz sociologije.
Ovo i

zdanje predstavlja novinu i kao prvi tekst koji se bavi stalnom debatom o internetu i ostalim promenama u informacijskoj tehnologiji koje menjaju naš život. Praktično, svako poglavlje bavi se ovim pitanjima. Vreme dramatičnih promena donosi nove rizike - rizik, takođe, predstavlja jednu od najprisutnijih tema ovog teksta.
Knjiga prati već oprobani obrazac izlaganja gradiva koji joj je doneo uspeh sa prethodnim izdanjima. Sociologiju početnik najbolje uči ukoliko se važna pitanja iz ove oblasti povezuju sa iskustvima iz svakodnevnog života. Zato su, naročito u uvodnim poglavljima, apstraktne ideje i teorije, gde god je to bilo moguće, ilustrovane primerima iz života koji su početniku lako razumljivi. Sva poglavlja iz prethodnog izdanja ponovo su napisana i u većini slučajeva, organizovana na nov način. Ipak, zadržao sam komparativni pristup koji je karakteristika i prethodnih izdanja ove knjige.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Sociološke teorije , Sociološki pravci
Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 2007; latinica; 24 cm; 749 str.; 978-86-403-0804-5;