knjizara.com
Sin sreće

Herbjerg Vasmu (autor)

Sin sreće
rasprodato

Jedanaestogodišnji dečak svedok je ubistva: njegova majka ubija svog ruskog ljubavnika. Međutim, da li svedok snosi deo krivice? Da li je laž prećutati istinu? Ima li majka pravo da žrtvuje koga želi?
Dečak je Benjamin, sin Dine sa Reinsnesa. Roman prati njegovo odrastanje, sazrevanje i povratak na Reinsnes. Benjamin neprekidno traga za Dinom na raznim mestima, ali i u ženama koje susreće, pre svega u Ani, verenici svog prijatelja. Sa njom može da raspravlja o Kjerkegorovim rečima o Avramovom žrtvovanju sina, u kojima nanovo pronalazi sopstvena pitanja o žrtvi, krivici i prećutkivanju.

Nova velika Vasmu... Herbjerg Vasmu

nam je i ranije pokazala da svojim pisanjem može da nadmaši skoro svakog norveškog pisca. U Sinu sreće to i dalje čini.Tinik Talen, VG

Veruješ li da ću ikad uspeti da ti pričam o svojoj izdaji? Mislim da neću uspeti. Verovatno sam odustao pre nego što sam i počeo. Možeš li da pojmiš da neko može biti takva kukavica? A ipak znam da nisam zao. Nisam zao. Čuješ li? Ali ljudi tako brzo zaboravljaju. Zato ništa ne znam o ljubavi. Osetio sam je. Uz krv i gvožđe u svakom otisku stopala. Znam. A ipak zaboravljam.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Norveška književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Okean; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 418 str.; 978-86-7752-068-7;