knjizara.com
Sedam dobrih godina

Etgar Keret (autor)

Sedam dobrih godina
509 din
Stara cena: 599 din
U korpu

„Etgar Keret je genije.“ New York Times
„Izvanredan pisac! Potpuno drugačiji od svih pisaca koje znam. Glas nove generacije.“ Salman Ruždi
Godine između rođenja sina i očeve smrti bile su za Etgara Kereta dobre godine iako je bilo mnogo razloga za zabrinutost. Lev je rođen usred terorističkog napada. Etgarov otac dobija rak. Opasnost od rata se stalno nadvija nad njihovim domom i prožima svakodnevicu.
Mračna stvarnost rađa opsesivne loše misli, a autor ih se rešava tako što na prefinjen način i kroz prizmu apsurda razmatra širok dijapazon tema – od vojne službe svog trogodišnjeg sina do terorističkih „Ljutih ptica“.

Krećući se vešto od ličn

og do političkog, od razigranog do mudrog, Sedam dobrih godina iskazuju afirmativan pogled na našu potrebu da i na najneočekivanijim mestima tragamo za dobrotom i stvaramo priče koje ovom hirovitom svetu daju smisao.

„Etgarove priče su podsetnik na ono sirovo i neopipljivo što najčešće ostaje neizrečeno: veliko umetničko delo često je samo mali dokaz velike ljudske duše. One su ljupke i mudre, elokventne i transcendentne, jer i sam Etgar obiluje tim vrlinama... Veoma sam srec´an što Etgar i njegove knjige dopiru do ljudi i čine svet boljim.“ Džordž Sonders

„Briljantni, dinamični i urnebesni memoari genijalnog i maestralnog pripovedača.“ New York Times

„Keret je majstor: hrabar, saosećajan, svoj.“ Observer

„Komično i nadrealno. Ovih 36 upečatljivih minijatura iz života čini vudialenovski neurotičnu komediju prožetu bolnom nežnošću.“ Independent

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Laguna; 2019; Broširani povez; latinica; 20 cm; 185 str.; 978-86-521-3451-9;