knjizara.com
Šakal u vrtu, susret sa Bihzadom

Debora Elis (autor)

Šakal u vrtu, susret sa Bihzadom
445 din
Stara cena: 495 din
U korpu

Anubis je provela detinjstvo u zatvorenom svetu haremskih odaja. Majka joj je dala ime po mitološkom biću u obliku šakala. Jer su joj jednom, kad je kao beba ostavljena u pustinji, poštedeli život. Nije joj bilo suđeno da umre, ali ni da provede ostatak života u haremu. Sudbina joj je namenila lutanje kroz pustinju, živod sa nomadima, surovu borbu za opstanak, usamljenost, ali i da dospe u jedan sasvim različit i bajkovit svet - vrt u umetničkoj koloniji u gradu Heratu. Tu otpočinje neobično prijateljstvo sa najvećim slikarom minijatura toga doba - Bihzadom.

Oživl

javanje dela poznatih majstora slikarstva posredstvom uzbudljivih priča, koje dočaravaju pojedinačna dela, nova je biblioteka SUSRETI SA UMETNOŠĆU izdavačke kuće Evoluta. Ona upoznaje čitaoce sa stilovima, tehnikama i uticajima velikih slikara, među kojima su Van Ajk, Leonardo da Vinči, Pol Gogen, Frida Kalo, Bihzad, Tuluz Lotrek...
Kao i prvi naslov iz ove edicije VENČANJE i ova kniga je opremljena ( na unutrašnjim stranama korica) reprodukcijama u boji, tačnim podacima o životu i radu umetnika.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Arapska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evoluta; 2007; latinica; 22 cm; 164 str.; 978-86-85957-15-4;