knjizara.com
Saga o umetnosti
umetnost i njena istorija

Hans Ernst Gombrih (autor)

Saga o umetnosti
rasprodato

Preko pedeset godina ona nema takmaca kao uvod u ovaj predmet – od najranijih pećinskih slika do današnje eksperimentalne umetnosti. Čitaoci svih godina i obrazovanja širom sveta otkrivaju u profesoru Gombrihu istinskog učitelja koji s jedinstvenim darom udružuje znanje i mudrost kako bi im neposredno preneo svoju duboku ljubav prema umetničkim delima koja opisuje.
Svoju trajnu popularnost Saga o umetnosti duguje neposrednosti i jednostavnosti s kojom je napisana, a takođe i autorovoj veštini jasnog pripovedanja. Svoj cilj

autor opisuje kao nastojanje „da na izvestan shvatljiv način sredi sve ono obilje imena, razdoblja i stilova kojima su pretrpane stranice ambicioznijih dela“, a zahvaljujući svom razumevanju psihologije vizualnih umetnosti on nam omogućuje da istoriju umetnosti vidimo kao „neprestano preplitanje i menjanje tradicija, pri čemu svako delo vraća u prošlost i upućuje na budućnost“, i „živi lanac tradicije koji i dalje povezuje umetnost naših dana sa umetnošću doba piramida“. U novom formatu, 16. izdanje ovog klasičnog dela nastavlja da trijumfalno zadobija nova pokolenja čitalaca i ostaje prvi izbor svih novajlija u umetnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorija umetnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija umetnosti

Izdavač: Laguna; 2005; latinica; 24 cm; 688 str.; 86-7436-408-X;