knjizara.com
Osetljivi titan

Kristina Ajhel (autor)

Osetljivi titan
1359 din
Stara cena: 1599 din
U korpu

Ludvig van Betoven u ogledalu svojih najvažnijih dela.

Od Mesečeve sonate do Devete simfonije – šta šest najvažnijih dela Ludviga van Betovena govore o njemu kao čoveku od krvi i mesa.

Na osnovu detaljnog istraživanja, Kristina Ajhel priča zadivljujuću priču o nekonformisti. Ko je bio čovek koji je prekršio sve konvencije i čija nas muzika i danas snažno dira? Zašto se potukao sa svojim najvažnijim pokroviteljem i gađao pokvarenim jajima svog kuvara? Kakva je veza između njegovog bolnog detinjstva i njegove nove emotivne muzike? Kako su napredna politička uverenja uticala na njegov rad? Zašto mu je izmakla srećna ljubavna veza? Na osnovu šest kultnih

dela i mnogih drugih kompozicija, autorka slika portret čoveka koji više ne želi da nudi muzičke usluge i tvrdoglavo se bori kroz život kao samostalni umetnik. Pronicljivo i istovremeno privlačno, ona opisuje Betovenov duhovni kosmos, izveštava o njegovim delikatnim ljubavnim aferama, neobičnim raspoloženjima, zloglasnim finansijskim problemima i britkom humoru. U knjizi Osetljivi titan na nov, uzbudljiv i opipljiv način upoznajemo Betovena kao čoveka mimo poznatih mitova.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorija umetnosti , Kompozitori
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Laguna; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 376 str.; 978-86-521-4547-8;