Ruski jezik za ekonomiste 1

Milena Marojević (autor)

Ruski jezik za ekonomiste 1

2368 din

U korpu

Udžbenik je namenjen studentima druge godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu, a takođe našim privrednim poslenicima, koji imaju poslovne kontakte sa ruskim partnerima. Cilj knjige je da nauči studente komunikaciji u realnim situacijama, da im pomogne da govore na ruskom jeziku u uslovima savremene ruske stvarnosti, da ih podstakne da razvijaju usmeni govor u okvirima stilske raznovrsnosti, da ih upozna sa nekim ruskim kulturnim običajima i tradicijama.

Materijal u udžbeniku je organizovan po tematskom principu. Lekcije predviđaju formiranje i aktiviranje govornih navika u oficejlno-poslovnoj sferi, svakodnovenim situacijama, u neoficijelnoj sferi, itd.

Svaka lekcija sadrži uvod, brojne dijaloge, koji modeliraju komunikaciju na ruskom jeziku u raznim siutacijama u okviru obrađivanje teme; leksička i stilska vežbanja; kulturološku informaciju; zadatke za razvijanje navika usmenog govora; tekst poliloga; vežbanja, kojima se aktivira leksičko-gramatički materijal, obradu teksta poliloga u situacijama i etidama. Vežbanja pre teksta i posle teksta olakšavaju uvođenje nove leksike i gramatike, a takođe pomažu razvijanju navika i sposobnosti u okvirima svih vrsta govorne delatnosti. Studentima su ponuđeni tekstovi-uzorci i zdaci da kreiraju svoje tekstove na osnovu uzoraka, kao i tekstovi za čitanje i analizu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ruski jezik
Ostali naslovi iz oblasti: Strani jezici , , Ekonomija

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 2009; Broširani povez; latinica; 24 cm; 338 str.; 978-86-403-1009-3;