knjizara.com
Ruski jezik za ekonomiste 2

Milena Marojević (autor)

Ruski jezik za ekonomiste 2
2385 din
U korpu

Udžbenik Ruski jezik za ekonomiste 2 namenjen je prevashodno studentima Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Tematika tekstova u udžbeniku u skladu je sa nastavnim planom, te obuhvata predmete koji se izučavaju na trećoj i četvrtoj godini studija na ovom Fakultetu.
Udžbenik se sastoji od 25 lekcija. Odabir tekstova je izvršen na osnovu dveju karakteristika njihovog sadržajnog aspekta: informativnost i problemnost. Dovoljno informacija u tekstu daje nam mogućnost korišćenja teksta u cilju usavršavanja komunikativno-govornih sposobnosti prilikom izlaganja njegove sadržine i građenja samostalnog teksta. A zahvaljujuć

i problemskom karakteru teksta možemo da organizujemo diskusiju u kojoj ćemo usavršavati sposobnost samostalnog iskaza, kako u monologu, tako i u dijalogu.
U Udžbeniku se realizuje diskursni prilaz učenju stranog jezika kroz brojna vežbanja, između ostalog i kroz leksičko-gramatička zadatke sa komentarima. Leksičko-gramatički zadaci pretpostavljaju proveru razumevanja i usvajanja nove leksike, sintagmi i leksičko-gramatičkih konstrukcija, kao i koncentrisanje pažnje studenata na određenim gramatičkim temama.
Primeri ilustruju upotrebu leksičkih jedinica i raspoređeni su određenim redosledom: od posmatranja i osmišljavanja njihovog značenja ka upotrebi u govoru. Jasno su razgraničene situacije u kojima se upotrebljavaju konstrukcije bliske po značenju. Zahvaljujući ukazivanju na značajne elemente jezičkog konteksta ili situacije, student odabira adekvatnu konstrukciju za formiranje svoga iskaza.
Svaki odeljak sadrži dovoljno kreativnih komunikativnih zadataka, na osnovu kojih se aktivno koristi izučavana gramatička pojava u vezanom govoru.
Ovaj udžbenik je komplementaran sa udžbenikom Ruski jezik za ekonomiste 1.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ruski jezik
Ostali naslovi iz oblasti: Strani jezici

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 2008; Broširani povez; latinica; 24 cm; 406 str.; 978-86-403-0920-2;